Protejarea copiilor de orice tip de violenţă este mesajul esenţial al creştinătăţii, spune Patriarhul Ecumenic

„Protejarea copiilor de orice tip de violenţă a fost dintotdeauna şi trebuie să rămână mesajul esenţial al creştinătăţii”, a spus marţi Patriarhul Ecumenic Bartolomeu cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a fost invitatul special al evenimentului organizat de UNICEF şi Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) la Centrul Ecumenic din Geneva, întâlnire dedicată susţinerii şi promovării drepturilor copiilor la nivel mondial.

„Este important să înţelegem că aceştia (copiii) nu doar că reprezintă viitorul nostru, ci sunt prezentul pe care se construieşte viitorul”, a evidenţiat Patriarhul Ecumenic.

Întrunirea de la Geneva a marcat şi împlinirea a 70 ani de existenţă a CMB, dar şi colaborarea dintre CMB şi UNICEF pentru binele comun al copiilor la nivel global.

În acest sens, Sanctitatea Sa a subliniat că Patriarhia Ecumenică a fost unul dintre membrii fondatori ai CMB şi s-a arătat mulţumit faţă de rezultatele colaborării dintre cele două instituţii privind sprijinul acordat copiilor.

Patriarhul Ecumenic înconjurat de copii. Foto credit: CMB

El a precizat că noi, creştinii, suntem chemaţi să protejăm copiii atât în societate cât şi în propriile comunităţi şi a evidenţiat că trebuie iniţiate proiecte „care promovează protejarea mediului înconjurător şi, implicit, şi copiii”.

În mesajul de bun venit, Dr. Olav Fykse Tveit, Secretar  General al CMB, a evidenţiat că Sanctitatea Sa este recunoscut la nivel internaţional drept „Patriarhul Verde”, informează CMB.

Apoi l-a numit un pionier şi într-un alt domeniu urgent: „protejarea şi sprijinirea copiilor, pentru a apăra drepturile lor şi pentru a ne păsa faţă de bunăstarea acestora”.

Cu acest prilej, Patriarhul Ecumenic şi Secretarul general al CMB au semnat o o petiţie pentru a susţine şi promova drepturile copiilor la nivel global.

Petiția va fi înmânată liderilor mondiali cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Convenției pentru Drepturile Copilului.

Campania #Goblue

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, UNICEF a iniţiat campanie pentru a susţine şi promova drepturile acestora, la nivel global.

Agenţia de ştiri Basilica s-a alăturat acestei campanii şi a sprijinit demersul UNICEF pe reţelele de socializare.

Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor a fost insitituită de Adunarea Generală a ONU în 1954.

Foto credit: CMB

Comentarii Facebook


Știri recente