Proscomidia pe înțelesul tuturor este una din cele mai îndrăgite activități în cadrul Taberelor din inima satului

Copiii din două sate ale Banatului de Munte au fost încântați să afle săptămâna trecută semnificația obiectelor folosite la oficierea Proscomidiei. Aceasta este prima parte din slujba Sfintei Liturghii, când pâinea și vinul sunt binecuvântate și pregătite pentru a fi preschimbate prin rugăciune, cu darul Duhului Sfânt, în Trupul și Sângele Domnului.

Activitatea, intitulată „Proscomidia pe înțelesul tuturor”, s-a desfășurat în cadrul celei de a doua serii de Tabere din Inima Satului (TDIS) 2022, organizate de Episcopia Caransebeșului.

Lecția demonstrativă, ținută de Preotul Mihai Ciucur, a avut drept scop explicarea, pe înțelesul copiilor, semnificației mai multor obiecte de cult folosite la Proscomidie, cum ar fi: copia, steluța, acoperămintele și Sfintele Vase. De asemenea, copiii au primit explicații și despre prescurile, vinul și apa utilizate pentru Proscomidie.

Activitatea a avut loc în satele Marga și Grădinari-Greoni, două din cele cinci sate unde se desfășoară programul de tabere al Episcopiei Caransebeșului, Tabăra din inima satului.


Taberele Episcopiei Caransebeșului se află la a șasea ediție anuală. Acestea sunt rezultatul proiectului educațional „Împreună pentru copiii noștri” al Episcopiei Caransebeșuluiconcretizat anul acesta sub două denumiri: Tabăra din Inima Satului (TDIS) în localitățile rurale și Tabăra din Inima Familiei (TDIF) în cele urbane.

Sursă foto: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente