Propunere de pelerinaj în Grecia de Nord: Salonic, Muntele Olimp, Meteora

Basilica Travel vă propune un pelerinaj de 5 zile/4 nopți la bisericile, mănăstirile și obiectivele turistice din zona de Nord a Greciei.

Prima țintă a traseului este Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia. Pelerinii care aleg acest traseu vor vizita Biserica „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, unde se află și moaștele acestui sfânt, ocrotitorul orașului, precum și cea mai veche biserică din Grecia, Arcul lui Galeriu, Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol), ș.a.

Pelerinajul va continua pe Muntele Olimp, spre Mănăstirea Sfântul Dionisie (adăpostește mâna Sfântului Dionisie) și apoi spre Kalambaka, la Mănăstirea „Sfânta Paraskevi” din Valea Tembi.

Programul include și închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora, deplasare spre Veria, unde află cel mai important monument din Grecia, închinat Apostolului Neamurilor, bema sau podiumul de unde a propovăduit Sfântul Apostol Pavel învățătura creștină locuitorilor acestei cetăți.

Alte obiective importante în acest pelerinaj sunt închinarea la moaștele Sfântului Luca al Crimeei de la Mănăstirea Panagia Dobra și vizitarea mormântului Părintelui Paisie Aghioritul din Souroti.

Mai multe detalii organizatorice, traseul exact și costurile acestui pelerinaj pot fi consultate pe site-ul Agenției de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Foto: Biserica „Sfântul Dumitru” din Salonic / domeniu public

Comentarii Facebook


Știri recente