Promovarea spiritualității și culturii românești în Hayward, SUA

Părintele Parohiei Ortodoxe Române „Înălțarea Domnului” din Hayward a demarat de curând un proiect de aducere a unei biserici maramureșene pentru credincioșii din zona orașului San Francisco, informează „Ziarul Lumina”. Ieri, 6 martie, a avut loc la biserica Parohiei Ortodoxe Române din Hayward o nouă întâlnire duhovnicească AROLA pentru zona de vest a SUA.

Părintele Gabriel Curpene, parohul Bisericii „Înălțarea Domnului”, a început de curând demersurile pentru aducerea din România a unei biserici ortodoxe românești, construită în stilul maramureșean, pentru credincioșii din zona San Francisco. Prin acest proiect, inițiat de părintele paroh Gabriel, se dorește promovarea culturii și a valorilor spirituale românești în spațiul american.

„Prin ridicarea unui sfânt lăcaș de o asemenea valoare și încărcătură spirituală, doresc să aduc în acest colț de lume un crâmpei rupt din glia străbună, menit să scoată în evidență tradiția, bogăția și valoarea inestimabilă a credinței noastre ortodoxe aici pe pământ american. Odată cu instalarea acestui edificiu în această zonă, identitatea românilor trăitori pe aceste meleaguri poate fi înțeleasă mai bine și mai profund de cei din jurul nostru, în mijlocul cărora ne dorim să ne păstrăm credința, datinile și obiceiurile milenare. Nu este un proiect ușor, mai ales că fondurile de construcție și de transport nu vor veni de la enoriașii bisericii noastre, însă noi va trebui să lucrăm împreună pentru a găsi terenul unde va fi amplasată această bijuterie a spiritualității românești. Dacă Dumnezeu ne va ajuta, biserica noastră va fi unica și cea mai frumoasă biserică tradițională românească din America de Nord”, a precizat părintele paroh Gabriel Curpene.

Întâlnire duhovnicească AROLA

Întâlnirea duhovnicească, care a fost prezidată de doamna Ecaterina Chirică de la Parohia ‘Sfinții Mihail și Gavriil’ din Torrance, reprezentantă The Association of Romanian Orthodox Ladies Auxiliaries (AROLA), s-a desfășurat după Sfânta Liturghie, iar referențiar a fost doamna preoteasă Claudia Andreea Curpene, care a susținut un referat despre ‘Slujirea preotesei, modelul femeii creștine’. După întâlnirea duhovnicească, doamnele din Consiliul Parohial au pregătit o agapă pentru a marca lăsatul secului și începutul Postului Sfintelor Paști. De asemenea, pentru a sărbători venirea primăverii și Ziua Femeii, copiii de la Școala de Duminică a Parohiei ‘Înălțarea Domnului’ au pregătit un scurt program artistic. Organizația AROLA are drept scop sprijinirea femeii creștine ortodoxe în strădania de a-și înțelege misiunea și de a dobândi mântuirea.

Următoarea întâlnire cu aceeași temă va avea loc vineri, 25 martie, la Biserica ‘Sfântul Gheorghe’ din Rive Sud, pentru zona de est a Canadei, iar referențiar va fi doamna preoteasă Mihaela Țăpuc din Ottawa.

Comentarii Facebook


Știri recente