Promotorii şi susţinătorii Unirii Basarabiei cu România au fost comemoraţi la Catedrala Patriarhală

Promotorii şi susţinătorii Unirii Basarabiei cu Regatul României au fost comemoraţi marţi la Catedrala Patriarhală. Slujba de Te-Deum şi Trisaghionul au fost oficiate de PS Ieronim Sinaitul.

Din soborul slujitorilor au făcut parte Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, şi Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal.

La eveniment au participat consilieri patriarhali, precum şi foarte mulţi credincioşi care au adus un omagiu celor care au făcut posibilă unirea din 27 martie 2018.

După slujba de Te-Deum, Episcopul Ieronim a transmis mesajul Părintelui Patriarh Daniel la această manifestare.

Patriarhul a amintit că „Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat Anul 2018 ca Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918. De asemenea, a explicat că „şedinţa solemnă de astăzi din Parlamentul României reprezintă un important moment de cinstire a celor care au avut un rol deosebit la realizarea României reîntregite, a României Mari”.

„Cultivarea unităţii tuturor românilor, dragostea faţă de ţară şi de neam, susţinute de credinţa în Dumnezeu şi respectul faţă de sacrificiul şi moştenirea lăsată de înaintaşii noştri constituie un ideal sfânt pentru generaţia actuală”, potrivit Preafericirii Sale. Acest ideal trebuie „să-l împlinim şi să-l transmitem generaţiilor viitoare”.

PS Ieronim a oficiat la final o slujbă de pomenire pentru cei care şi-au adus constribuţia la înfătuirea unirii Basarabiei cu Regatul României.

Foto Credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente