Proiectul social Trans-Formare pentru o viață mai bună în mediul rural

Asociația „Vasiliada” a Arhiepiscopiei Craiovei a început recrutarea și selecția grupului-țintă în cadrul proiectului social „Trans-Formare pentru o viață mai bună în mediul rural”, informează „Ziarul Lumina”.

Persoanele care vor constitui grupul-țintă în cadrul proiectului vor beneficia de servicii de sprijin pentru facilitarea accesului pe piața muncii, precum: informare și consiliere profesională, orientare și mediere pe piața muncii, formare profesională în meseriile: îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în structuri pentru construcții, frizer și brutar.

Proiectul vizează îmbunătățirea profilului profesional al persoanelor care trăiesc în mediul rural din județele Dolj și Gorj și va fi implementat exclusiv în următoarele localități din cele două județe: Radovan, Lipovu, Cerăt, Giurgița, Urzicuta, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Perișor, Vârvoru de Jos și Calopăr (Dolj) și Bâlteni, Plopșoru, Urdari, Negomir, Fărcășești (Gorj).

Persoanele interesate să participe la activitățile desfășurate în cadrul proiectului trebuie să fie persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă și să aibă domiciliul în localitățile menționate mai sus. Cursurile de pregătire profesională sunt acreditate de Ministerul Muncii și sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene, oferind astfel posibilitatea beneficiarilor de a-și găsi mai ușor un loc de muncă. Proiectul „Trans-Formare pentru o viață mai bună în mediul rural” este implementat de Asociația „Vasiliada”, în parteneriat cu Asociația „Mereu pentru Europa”, și este finanțat în cadrul programului POSDRU, pentru promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și dezvoltarea forței de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente