Proiectul Școală după școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva

În cadrul Festivității de încheiere a anului școlar din localitatea Suceagu a comunei Baciu, au fost premiați elevii meritoși ai Programului „Școală după școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva”. La eveniment au participat: consilierul misionar-social ale Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean, părinții, elevii, cadrele didactice, conducerea școlii și oficialități locale.

Programul „Școală după Școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost înființat în martie 2014. Proiectul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Cluj-Napoca, în baza unui parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII Suceagu, com. Baciu. Scopul programului este de a preveni părăsirea timpurie a școlii în rândul a 25 de elevi aflați în situație de risc (abandon școlar, cu ritm lent de învățare și performanțe slabe) proveniți din familii defavorizate.

„Elevii care participă la program primesc o masă, beneficiază de supraveghere specializată la efectuarea temelor, recuperarea carențelor educative, consiliere psihologică și activități recreative”, a declarat Ana Cășvean, asistent social din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Felacului și Clujului, potrivit Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…