Proiectul Școală după școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva

În cadrul Festivității de încheiere a anului școlar din localitatea Suceagu a comunei Baciu, au fost premiați elevii meritoși ai Programului „Școală după școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva”. La eveniment au participat: consilierul misionar-social ale Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean, părinții, elevii, cadrele didactice, conducerea școlii și oficialități locale.

Programul „Școală după Școală. Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost înființat în martie 2014. Proiectul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Cluj-Napoca, în baza unui parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII Suceagu, com. Baciu. Scopul programului este de a preveni părăsirea timpurie a școlii în rândul a 25 de elevi aflați în situație de risc (abandon școlar, cu ritm lent de învățare și performanțe slabe) proveniți din familii defavorizate.

„Elevii care participă la program primesc o masă, beneficiază de supraveghere specializată la efectuarea temelor, recuperarea carențelor educative, consiliere psihologică și activități recreative”, a declarat Ana Cășvean, asistent social din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Felacului și Clujului, potrivit Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente