Proiectul Școala de vacanță la Jibou

În perioada 11-15 august 2013, printr-un parteneriat realizat între Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Jibou, Asociația Filantropia Porolissum, Grădina Botanică „Vasile Fati” și Parohia Ortodoxă Mădăras din județul Satu Mare, s-a deschis pentru micii creștini, școlari ai claselor primare din orașul Jibou „Școala de vacanță”, după cum ne-a precizat Pr. Insp. Claudiu Nechita.

Activitățile propuse în cadrul acestui proiect care se desfășoară în incinta Grădinii Botanică „Vasile Fati” din Jibou, urmăresc promovarea valorilor creștine, familiarizarea copiilor cu tehnici de pictură tradițională românească pe sticlă, implicațiile duhovnicești ale demersului actului creativ ce se impun unui iconar, responsabilizarea copiilor asupra rolului pe care îl au în păstrarea și promovarea valorilor morale, culturale și de patrimoniu, conștientizarea copiilor de importanța cultică a icoanei.

În acest proiect s-au implicat ca voluntari dascăli ai urbei, care i-au capacitat pe micii iconari în desfășurarea activităților, determinându-i să participe activ și conștient.

Mediul oferit de Grădina Botanică este unul propice creației, mai ales că, în deschiderea activităților, directorul acesteia, dl. Sicora Cosmin, adresându-le copiilor salutul de bun venit, i-a asigurat, totodată, de bucuria pe care o au florile de a primi alte „flori” în grădina lor.

Comentarii Facebook


Știri recente