Proiectul Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, în Protopopiatul Bacău

Elevii din parohiile aflate în comuna Letea Veche, județul Bacău, precum și din parohiile „Învierea Domnului”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – CFR, „Sfinții Trei Ierarhi”, Lazaret și „Sf. Dumitru”- Gherăiești din Bacău au participat joi, 12 septembrie 2013, la slujbele de binecuvântare pentru începerea anului școlar oficiate de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Manifestările religioase au fost derulate în cadrul proiectului „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. „Evenimentele au constituit o adevărată bucurie atât pentru micuții prezenți în sfintele lăcașuri, cât și pentru părinții și bunicii acestora, întrucât, alături de arhiereasca binecuvântare, elevii au primit și cadouri din partea Preasfințitului Ioachim și a preoților slujitori. Mai mult, fiecare dintre bisericile implicate în proiectul care se derulează la ințiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și-a propus o implicare mai activă și concretă în susținerea copiilor defavorizați care învață la școlile aflate pe raza acestor parohii”, a declarat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Întâlnirea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul cu elevii băcăuani a continuat ieri, 13 septembrie 2013, în Biserica „Sfântul Gheorghe” și în Catedrala „Înălțarea Domnului”. Astăzi, 14 septembrie, la ora 17:00, ierarhul va fi prezent la Biserica Precista, iar la ora 18:00, se va afla în mijlocul copiilor din parohia Narcisa. Mâine, 15 septembrie, la ora 12:00, Preasfinția Sa va fi în mijlocul copiilor din Sascut, iar la ora 17:00, se va întâlni cu școlarii din municipiul Roman. Luni, 16 septembrie, Preasfinția Sa va participa la deschiderea anului școlar la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău, iar la ora 17:00, la deschiderea anului școlar în Protopopiatul Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…