Proiectul eparhial Cateheze în parohii a debutat în parohia Lipova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului şi Bacăului, duminică 09 august, la ceas de vecernie, în satul Lipova, comuna Lipova din protopopiatul Bacău a debutat, în prezenţa a numeroşi credincioşi, proiectul eparhial Cateheze în parohii, potrivit epr.ro.

„Din partea centrului Eparhial a participat Părintele Daniel-Ionel Marari – directorul Centrului Catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care cu această ocazie a susținut în biserica parohială, în prezența credincioșilor, cateheza cu tema – Maica Domnului – nădejdea poporului. A urmat apoi prin video-proiecție filmul Bogăția vieții creștine a Părintelui Arhim. Arsenie Papacioc”, a precizat părintele paroh Petru Bălăiță, care este și coordonatorul Cercului Pastoral “Buna Vestire”.

La finalul acestor activități cultural-catehetice a urmat lansarea oficială a proiectului parohial Școala de Vară sub egida Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…