Proiectul „Dar din suflet românesc” | Tinerii români din Roma au mers pe urmele strămoşilor

Copiii și tinerii de la Paraclisul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma au mers sâmbătă pe urmele strămoşilor, dacii şi romanii, într-un pelerinaj ghidat în capitala Italiei.

„În prezența ghidului, domnul Daniel Bălan, și a profesorului universitar Vasile Timiș, au avut prilejul de a vizita Colosseum-ul, ruinele marelui amfiteatru antic. Savurând peisaje de neuitat din Roma, au ajuns și la Arcul de triumf al împăratului Constantin cel Mare și statuile celor opt daci, cel mai mare arc triumfal roman ce a rezistat până astăzi”, se precizează pe site-ul oficial al Eparhiei Italiei.

Pelerinajul a inclus și câteva biserici din Roma, între care Biserica „Sf. Cosma și Damian”, „Sf. Alexie”, dar şi edificii istorice și creștine.

Tinerii români din Italia vor împărtăşi experienţa lor, prin fotografii şi videoclipuri, cu tinerii de la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Buzeni-Botoșani.

Acţiunea a fost organizată sub genericul „Dar din suflet românesc”, în cadrul Concursul național Biserica – familia românilor de pretutindeni.

Foto credit: Episcopia Italiei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.  

Comentarii Facebook


Știri recente