Proiectul cultural Istoria în imagini a ajuns la final

Vineri, 13 iunie, s-a desfășurat ultima etapă a proiectului cultural destinat tinerilor liceeni din județul Caraș-Severin intitulat „Istoria în imagini”, după cum ne-a declarat Darius Herea.

În cadrul proiectul cultural „Istoria în imagini”, desfășurat în această primăvară în mai multe unități școlare din județul Caraș-Severin, a fost organizat concursul „Promovez ca să salvez!”. Câștigătorii concursului au participat, alături de coordonatorii proiectului și de cadrele didactice implicate în proiect, la o excursie de o zi la monumentele de patrimoniu cele mai reprezentative din județul Caraș-Severin.

„Dacă în primăvara acestui an, ne-am deplasat în fiecare unitate școlară parteneră în proiect cu expoziția itinerantă de fotografii cuprinzând doar câteva dintre monumente de patrimoniu din județul Caraș-Severin, iată că acum, elevii, cei care au fost cei mai pasionați de modalitățile de promovare a acestora, au participat la o excursie gratuită de o zi, la monumentele de patrimoniu surprinse în expoziție. Am avut elevi de la mai multe unități școlare din județul nostru, ne-am bucurat de o zi frumoasă de vară, iar tinerii s-au arătat interesați de soarta acestor monumente care reprezintă până la urmă o parte din istoria bogată a poporului nostru. Am vizitat Muzeul de Locomotive cu abur din Reșița, Teatrul Mihai Eminescu din Oravița, ansamblul de mori de apă de la Eftimie Murgu, băile termale romane din incinta hotelului Roman din orașul Băile Herculane, Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, precum și Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorge” din Caransebeș. De asemenea, câștigătorii concursului, alături de profesorii lor, au primit din partea noastră, în semn de prețuire, diplome de participare”, a precizat pr. Nicolae Codrea, coordonator al proiectului.

Proiectul cultural destinat tinerilor „Istoria în imagini” a fost realizat de către Asociația „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu următoarele instituții de învățământ: Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, Liceul Pedagogic „C.D Loga” din Caransebeș, Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița și Liceul Teoretic „General Dragalina din Oravița. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente