Proiectul catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea”, în Parohia Cotumba din Protopopiatul Moinești

În cadrul programului liturgic și catehetic al copiilor și tinerilor de la Biserica „Sfânta Parascheva” – Cotumba, din Protopopiatului Moinești, a fost demarat, în luna februarie, Proiectul Educațional Mintea înțeleaptă naște dragostea, ce va participa la Concursul Național de Creație – „Biserica și Școala din sufletul meu” – faza pe protopopiat, concurs organizat în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, informează epr.ro.

În acest proiect activează 30 de elevi, din clasele I-VIII și liceu, care vor participa la o serie de activități duhovnicești, literare, artistice și creative, în urma cărora vor alcătui un portofoliu potrivit concursului creativ implementat.

Obiectivele activităților propuse sunt:

-înțelegerea valorilor copilăriei ca etapă esențială în formarea personalităților copiilor;

-utilizarea corectă şi adecvată a limbii române prin cuvântul scris;

-socializarea și culturalizarea elevilor și a comunității;

– cultivarea comportamentului moral – religios;

-stimularea creativității, a abilităților artistice;

-dezvoltarea relațiilor comunitare.

Echipa de implementare a proiectului este formată din:

Coordonatori: preot paroh Vasile Avasilcăi; prof. de Religie Claudiu Bobeică; prof. Director, Violeta Papară al Școlii Gimnaziale Agăș – Cotumba; Mihaela Franț, prof. de Limba Română, Ababei Ionela și Palade Adina.

Colaboratori: Mănăstirea Cotumba, Mănăstirea Diaconești, Biserica „Sfântul Dimitrie” – Goioasa, Primăria Agăș, primar Doru Merlușcă, profesori și învâțători ai Școlii Gimnaziale Agăș – Cotumba, prof. de desen și pictură bisericească-preoteasa Maria Țuglea, Biblioteca Comunală Agăș, Centrul Social „Sfântul Stelian” – Brusturoasa.

„Credem că toate activitățile spiritual – educaționale pe care le desfășurăm pe această cale vor ajuta copiii să conștientizeze importanța participării lor la viața Bisericii la a programul educațional școlar, elemente definitorii pentru o armonioasă creștere și dezvoltare a tuturor aptitudinilor ființei lor”, a declarat părintele Vasile Avasilcăi.

Comentarii Facebook


Știri recente