Proiectul „Caravana prieteniei”. Protoieria Focșani I a organizat a treia etapă din acest an

Protoieria Focșani I a organizat sâmbătă a treia etapă din acest an a Proiectului Caravana prieteniei. Astfel, 20 de elevi de la Școala gimnazială Vrâncioaia, însoțiți de profesorul de Religie, Mereuță Dorică, au vizitat obiective religioase, culturale și economice ale orașului Odobești, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Ei s-au întâlnit cu elevii de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu din oraș, îndrumați de profesoara de Religie, Pană Beatrice-Janina. După ce tinerii s-au prezentat între ei, directorul unității de învățământ, Prof. Taman Nelu, a transmis urări de bun venit oaspeților. În continuare, corul Liceului Duiliu Zamfirescu, dirijat de dna profesoară Roșu Ioana, a interpretat câteva cântece religioase și patriotice.

După acest moment, elevii au vizitat obiectivele prevăzute în programul zilei, prin implicarea directă a dlui primar al Odobeștiului, Nicolaș Daniel. Mai întâi, au mers la fabrica de pâine Moripan din Jariștea, unde au fost întâmpinați chiar de administratorul fabricii, dl Epure Nicușor.

Acesta le-a prezentat elevilor toate etapele procesului de fabricare a pâinii și le-a oferit posibilitatea să guste din bogata varietate de produse de panificație. De asemenea, elevii au avut prilejul să afle aspecte importante ale istoriei Odobeștiului, prin vizitarea muzeului și a sinagogii comunității evreiești din oraș.

În a doua parte a zilei, elevii au mers la secția din Odobești a firmei Vincon, unde au fost martori la procesul de îmbuteliere a vinului. Următorul popas l-au făcut la Detașamentul de Pompieri Odobești. Aici, ei au văzut care sunt primele proceduri de intervenţie în caz de incendiu.

La final, elevii au vizitat biserica Înălțarea Sfintei Cruci, monument istoric de referință al orașului Odobești. Istoricul lăcașului de cult a fost prezentat de preotul paroh Pană Maricel care le-a rostit elevilor un cuvânt.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente