Proiectul Calea Mântuirii la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Rm. Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și cu sprijinul Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, desfășoară Proiectul catehetic „Calea Mântuirii” avându-l ca responsabil al proiectului pe Părintele Prof. dr. Nicolae Proteasa, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Proiectul catehetic „Calea Mântuirii” a debutat la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea în data de 3 martie 2014 și a continuat în fiecare zi de duminică de la orele 17.00. S-a ajuns astfel, în data de 6 aprilie 2014, la tema a șasea – „Duhul Sfânt”, la care au participat 31 de persoane. Cursanții s-au bucurat atât de învățătura primită cât și de darurile oferite de copiii care participă la Proiectul catehetic „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, desfășurat de asemenea în cadrul parohiei. În această duminică, a cincea a Postului Mare, cursanții au fost serviți cu prăjiturele de post (brioșe și bomboane din biscuiți cu rahat și nucă de cocos) pe care le-au pregătit copiii în cantina Seminarului, ajutați fiind de doamna Adriana Marcu, enoriașa parohiei„, a precizat Părintele Nicolae Proteasa.

Proiectul de catehizare „Calea mântuirii” a luat naștere în cadrul Institutului de Studii Creștin-Ortodoxe, de la Cambridge, la inițiativa mai multor clerici și profesori ortodocși, în frunte cu Mitropolitul Kallistos Ware, al Diocleei. În Biserica Ortodoxă Română a fost adus cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin Sectorul de Învățământ și Catehizare, fiind destinat credincioșilor cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani, care pot participa timp de 12 săptămâni, la discuții libere pe baza unor teme despre credința ortodoxă. Cursanții au fost aleși din rândul credincioșilor activi ai parohiei.

Temele dezvoltate în cadrul celor douăsprezece sesiuni de formare sunt: Căutarea Credinței, Dumnezeu Sfânta Treime „Iubitorul de oameni”, A fi uman: pe deplin viu, De ce a venit Iisus la noi?, Mântuirea în Hristos, Sfântul Duh, Ce reprezintă Biserica pe Pământ? Nu este Dumnezeu de ajuns?, Trăirea Credinței I: Dumnezeiasca Liturghie – „O perlă de mare preț”, Trăirea Credinței II: Sfintele Taine, Trăirea Credinței III: Sfânta Scriptură, Rugăciunea și Postul, Comportamentul creștin, Cerul pe Pământ: Membri ai Bisericii și Cetățeni ai Raiului.

Comentarii Facebook


Știri recente