Proiectul Calea Mântuirii, la Bacău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul și acordul domnului Sorin Dârțu, comisar-șef și director al Penitenciarului Bacău, în ziua de 25 iunie, în Penitenciarul Bacău, a fost implementat de către Biroul de Catehizare Parohială „Cuvioasa Parascheva” (Centrul Catehetic „Sf. Cuv. Parascheva”), din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, proiectul catehetic național pentru adulți „Calea Mântuirii”, potrivit epr.ro.

Acest proiect a luat naștere în cadrul Institutului de Studii Creștin-Ortodoxe, de la Cambridge, la inițiativa mai multor clerici și profesori ortodocși, în frunte cu Mitropolitul Kallistos Ware, al Diocleei. În Biserica Ortodoxă Română a fost adus cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin Sectorul teologic-educațional, conform Hotărârii Sinodale nr. 8713 din 22 noiembrie 2011.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt toți cei închiși aici, iar în urma derulării acestuia, toți cei care vor dori să se înscrie vor dobândi cunoștințe teologice solide cu privire la Sfânta Treime, Duhul Sfânt, Dumnezeiasca Liturghie, Sfintele Taine, Sfânta Scriptură, rugăciunea și postul, descoperind astfel Biserica Ortodoxă și frumusețea tradiției creștine. Temele susținute vor fi aranjate pe suport video și suport de curs, fiind aprofundate cu ajutorul preotului capelan.

Prima grupă este formată din 12 femei care execută pedeapsa în regim deschis. Vor exista mai multe serii, dat fiind faptul că persoanele private de libertate implică o supraveghere specială. La finalul celor 12 cursuri ale proiectului, toți participanții vor primi din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului diplome de participare.

Prezenți la acest frumos eveniment catehetic pentru adulți au fost coordonatorul eparhial pentru catehizare parohială, pr. Daniel-Ionel Marari, director al Centrului Catehetic „Sf. Cuv. Parascheva”, preotul capelan Adrian Bârgu, precum și Subcomisarul Gianina Ștefan – directorul adjunct al Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul penitenciarului Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente