Proiectele Centrului pentru Patrimoniul Cultural al Patriarhiei Române

Ca și în anii precedenți, Centrul pentru Patrimoniul Cultural al Patriarhiei Române a pregătit programe specifice menite să inițieze, perfecționeze sau să specializeze personal în acest domeniu.

„În primul rând vom continua programele prin care suntem deja cunoscuți, acele de formare de muzeografi, conservatori, gestionari custozi, ghizi. Probabil că din 2014 vom începe și cursuri speciale pentru bibliotecari având în vedere că în depozitele celor mai multe dintre mănăstiri se află un fond de carte veche foarte valoros care la rândul lui trebuie să fie ocrotit și pus în valoare așa cum se cuvine”, a precizat pentru TRINITAS TV Prof. Victor Simion, coordonatorul programelor Centrului pentru Patrimoniul Cultural.

O mare realizare a Centrului pentru Patrimoniul Cultural al Patriarhiei Române este obținerea unor finanțări pentru susținerea unor cursuri.

Din 2007 și până în prezent au absolvit cursurile un număr de 664 de cursanți, proveniți de la peste 40 de unități de cult deținătoare de bunuri de patrimoniu sau din muzeele de stat.

Întrucât Centrul poartă numele Sfântului Constantin Brâncoveanu, în acest an omagial dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul pentru Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române va pregăti și alte proiecte speciale.

Comentarii Facebook


Știri recente