Proiect social implementat aproape de Bacău. „Școala de vară” în Parohia Podiș

În perioada 03 – 07 iulie 2017 Fundația Episcop Melchisedec – Filiala Bacău, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Sf. Nicolae – Podiș din Protopopiatul Bacău, Asociația Ovidenia Bacău 2005 și Primăria Mărgineni a implementat proiectul socio-educațional intitulat Școala de vară din parohia noastră – Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos!

Programul s-a desfășurat zilnic între orele 10.00-14.00, cu o pauză de masă de 30 minute şi s-a adresat unui număr de 45 de persoane: 5 voluntari (din cadrul Fundației, părintele paroh și profesorul de religie) şi 40 de copii, împărţiţi în două grupe de vârstă.

Masa de prânz, constând în fel principal şi desert, a fost preparată și livrată zilnic de Asociația Ovidenia Bacău 2005, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Primăria Mărgineni a pus la dispoziție un autobuz școlar pentru ca toți copiii să poată ajunge în siguranță la cursurile școlii de vară.

Activităţile şi atelierele la care au participat beneficiarii, având în vedere caracterul predominant creştin-ortodox al acestei şcoli de vară, au fost: Cateheze – Dumnezeu în viața noastră, Prietenia, cale spre mântuire, Să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, Pictură de icoane, Activităţi în aer liber, Atelierul Mii de zâmbete, Povești cu tâlc, Bunele maniere creştine, Activități handmade etc.

Atât programa zilnică, cât și jocurile și conținuturile activităților au fost adaptate pentru a transmite copiilor un profund caracter duhovnicesc al programului și pentru a aduce cât mai multă bucurie în sufletele lor.

Mulțumim IPS Ioachim pentru binecuvântarea acordată în vederea derulării acestui program socio-educațional în parohia noastră, deoarece prin activitățile desfășurate s-a înlesnit celor 40 de participanți apropierea de Biserică și de preotul din comunitate, legarea de noi prietenii, totul într-o atmosferă duhovnicească, de bucurie și veselie, a declarat Pr. paroh Iulian Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente