Proiect social al Misiunii Diaconia, Mitropolia Basarabiei

Misiunea socială ‘Diaconia’ a Mitropoliei Basarabiei vine în sprijinul tinerelor din orfelinate, oferindu-le cazare, le învață diferite meserii și apoi le ajută pentru a se putea angaja. după cum ne informează Ziarul Lumina, proiectul prin care se fac acestea se intitulează ‘Spre independență’, prin care se urmărește prevenirea migrației tinerelor în alte țări.

Potrivit părintelui Oleg Paraschiv, coordonatorul proiectului, cele șase beneficiare din acest an au fost selectate de la orfelinatele din Cinișeuți (raionul Rezina) și orașul Orhei, precum și din familiile dezorganizate din localitățile raionului Orhei.

Inițial, au fost identificate 16 adolescente, a fost analizat fiecare caz în parte și, în funcție de gradul de dificultate socială, șase dintre ele au fost alese pentru următoarea etapă a proiectului. Celelalte adolescente vor fi asistate în cadrul Centrului de consultanță prin ajutor la întocmirea documentelor și găsirea unui loc de muncă, precum și în alte probleme pe care le au. Beneficiarele din acest an sunt adolescente cu vârsta de 15-16 ani, în mare parte orfane sau din familii dezorganizate. Inițial, acestea vor avea o perioadă de probă de două săptămâni, în cadrul căreia vor fi familiarizate cu regulamentul intern al apartamentului social, serviciile de care pot beneficia și vor cunoaște echipa de lucru, precum și grupul de beneficiere. Ulterior va fi semnat cu ele un contract pentru șase luni, iar la sfârșitul acestei perioade va fi analizat gradul de realizare a obiectivelor propuse și activitatea ce urmează să se realizeze în continuare.

Proiectul a fost lansat în 2007. Concomitent, fetele învață și la o școală profesională, căpătând una dintre calificările: frizer, croitor, bucătar, chelner.

Comentarii Facebook


Știri recente