Proiect românesc prezentat la Primaria Generală a Vienei

Reprezentanți ai comunității românești din Viena i-au prezentat lui Michael Ludwig, arhitectul şef al Capitalei, proiectul construirii unei biserici ortodoxe românești în Viena. Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Generale din Vienei, ne-a informat părintele Emnauel Nutu, preot la parohia românească din capitala Austriei.

Am avut onoarea şi bucuria de a prezenta la Primaria Generală a Vienei proiectul de suflet al comunităţii noastre, noua biserică românească ce va fi ridicată în sectorul 2 al Capitalei, în apropierea zonei Prater. Am fost primiţi cu multă căldură şi deschidere de Michael Ludwig, arhitectul şef al Capitalei, care a fost încântat că o Biserica ortodoxă atât de frumoasă îşi va face loc în acest oraş primitor şi va aduce o notă de spiritualitate şi de frumos. Dumnealui şi-a exprimat susţinerea din poziţia decizională pe care o are faţă de acest proiect şi, totodată, dorinţa de a găsi o posibilitate ca  Primaria Generala să ajute şi din punct de vedere material acest proiect. Am folosit prilejul de a aduce mulţumiri în numele comunităţii şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim pentru tot ajutorul, înţelegerea şi atenţia de care Comunitatea românească din Viena se bucură din partea Primariei Generale, a spus părintele Emnauel Nutu

La întâlnire a fost prezent și Harald Troch, deputat în Parlamentul Austriei, care a susținut demersul comunității românești din Viena.

Am fost însoţit la această întâlnire de Harald Troch, deputat în Parlamentul Austriei, care ne-a susţinut şi ne susţine în demersul nostru şi care a prezentat în cuvinte alese activitatea Bisericii Ortodoxe Române din Viena, mai ales ca factor de coeziune, de linişte şi îndemn spre o viaţa morală şi paşnică şi spre integrare pentru toti românii care au ales Viena ca loc de vieţuire, a precizat părintele Emnauel Nutu.

De asemenea, la prezentarea proiectului a fost prezentă și Laura Hant, președintele Asociaţiei Mihai Eminescu, care a ajutat în toate demersurile necesare aprobării proiectului.

La această întâlnire a luat parte şi Laura Hant, preşedintele Asociaţiei Mihai Eminescu, care a pus toate relaţiile pe care le are cu factorii decizionali în folosul acestui proiect. Arhitecţii nostri, Georg Baldass si Mihaela Ionescu, ca de fiecare data, cu multa însufleţire au prezentat demersurile pe care le-am facut în cei trei ani de discuţii şi întâlniri cu cei implicaţi din partea oraşului direct în acest proiect, precum şi felul în care va fi construită această biserică, mărturie peste veacuri a credinţei şi dragostei jertfelnice a acestei generaţii, a specificat preotul Emnauel Nutu.

La finalul întâlnirii, părintele Emnauel Nutu, a mulțumit tuturor pentru implicare. Totodată, părintele a amintit și de cele peste 250 de familii care donează lunar bani pentru ca acest proiect să fie finalizat.

In acest context, dorim să aducem mulţumiri tuturor credincioşilor care se roagă şi ajută prin donaţiile lor realizarea acestui gând sfânt. Cele peste 250 de familii, care donează o sumă de bani  luna de luna prin bancă din ceea ce castigă muncind  mult şi cinstit, precum şi toţi cei care ajută cu donaţii sporadice, sunt o încurajare şi o garanţie că acest proiect dorit va fi dus la bun sfârşit. Dumnezeu să răsplătească jertfa tuturor, a evidențiat părintele.

Comentarii Facebook


Știri recente