Proiect POSDRU lansat în Episcopia Severinului și Strehaiei

Joi, 31 iulie 2014, la sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc conferința de lansare a proiectului strategic POSDRU „Spune stop inactivității!”, ce va fi implementat de Fundația Solidaritate și Speranță Iași, în parteneriat cu instituția religioasă mehedințeană, Asociația „Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare” și Asociația „Filantropia” Oradea.

PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, prezent la eveniment, a deschis conferința cu un cuvânt de binecuvântare. Preasfinția Sa a arătat cât de importantă este asistența și consilierea de care vor beneficia aproape 1000 de români prin proiectul de față, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Consilierul Sectorului Cercetare-Dezvoltare al Episcopiei Severinului și coordonatorul proiectului, Pr. George Daniel Achim, a prezentat participanților la conferință parametrii în care se vor derula activitățile finanțate din fonduri europene. Părintele Achim a făcut precizarea că, după eforturi îndelungate, Episcopia Severinului și Strehaiei este prima structură a Bisericii Ortodoxe Române acreditată în consilierea șomerilor.

La conferință a luat parte și Claudiu Cârjeu, reprezentant al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți, care a expus punctul de vedere al instituției:

„Ne bucurăm că Biserica se implică în ajutorarea șomerilor, așa cum o facem și AJOFM. Județul Mehedinți este un județ sărac, cu un număr mare de șomeri. Prin implementarea proiectului de față cred că se va îmbunătăți nivelul de ocupare și persoanele vor fi consiliate într-un mod profesional.”

Rolul și importanța consilierii și informării profesionale a șomerilor de lungă durată și a persoanelor inactive la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost prezentate de către Săvescu Anca Hortenzia și Zaharia Dora, consilieri orientare profesională.

Proiectul „Spune stop inactivității!” se va desfășura pe o perioadă de 18 luni și va urmări îmbunătățirea nivelului de informare și consiliere profesională individuală și de grup, în funcție de specificul grupului țintă, respectând egalitatea de gen, șanse și respectul diversității pentru un număr de 968 de persoane, din care 288 de șomeri de lungă durată și 680 de persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud-Vest și Nord-Vest, precum și îmbunătățirea nivelului de cunoștințe profesionale teoretice și practice în domenii cerute de piața muncii pentru 882 de persoane din grupul țintă.

În regiunea Sud-Vest Oltenia (județele Mehedinți, Gorj și Olt), unde își va desfășura activitatea Episcopia Severinului și Strehaiei, se vor organiza 15 grupe pentru conștientizarea resurselor, calităților, abilităților persoanelor din grupul țintă, consiliere în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă și prezentarea la interviuri. De aceste servicii vor beneficia un număr de 210 persoane din grupul țintă.

Se vor organiza cursuri de Formare Profesională Continuă (inițiere, calificare) pentru ocupațiile: lucrător în alimentație, lucrător social, lucrător în turism, operator introducere, prelucrare și validare date pentru un număr de 196 persoane din grupul țintă.

Proiectul „Spune stop inactivității!”, POSDRU 125/5.1/S/131155 se încadrează în Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Bugetul total al proiectului este 7.148.000 RON, din care 7.005.040 RON reprezintă asistența financiară a Uniunii Europene, iar este 142.960 RON este contribuția Fundației Solidaritate și Speranță Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente