Proiect misionar filantropic la Onești

La Onești se implementează în această perioadă un amplu proiect misionar-filantropic

În perioada martie-aprilie 2014, Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Onești implementează proiectul misionar-filantropic „Împărtășirea prin cuvânt și fapte”, potrivit epr.ro. Acesta se desfășoară, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” din Onești, în Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești și la Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ștefan cel Mare” Hârja.

„Am considerat oportună inițierea acestui proiect educațional, care este o continuare a proiectului Suflet de copil în fapte pentru bătrânii noștri, prin intermediul căruia am încercat să deschidem atât sufletul copiilor spre implicare prin activități comunitare, cât și al părinților”, a spus prof. Elena-Daniela Coșa, de la Școala „Emil Racoviță” din Onești. În cadrul proiectului au fost organizate programe catehetice la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești, împletindu-se învățăturile creștine primite în cadrul orelor de Religie cu faptele de milostenie.

„Sunt încântată că am putut să particip la o activitate filantropică de ajutorare a bătrânilor. Chiar dacă aceste persoane trăiesc în condiții mai puțin favorabile, am văzut credința lor. Este al doilea an de când particip la astfel de activități, atât în cadrul parohiei, cât și la Centrul de bătrâni de la Hârja”, a spus eleva Ana Maria Fânaru.

Comentarii Facebook


Știri recente