Proiect misionar filantropic al Parohiei Aurel Vlaicu, Protopopiatul Orăștie

De-a lungul lunii martie, aproximativ 30 de copii din Parohia Ortodoxă Aurel Vlaicu, Protopopiatul Orăștie, coordonați de pr. paroh Avram Daniel, au desfășurat diverse activități misionar-filantropice și catehetice grupate într-un proiect intitulat sugestiv „Câmpul Pâinii” – cale către hrana trupească și sufletească.

Partea financiară a proiectului a fost asigurată prin organizarea unei mini-expoziții de icoane pe sticlă și hârtie cu vânzare, realizate în atelierul iconografic din școală. Acești copii, implicați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, au învățat să facă prescuri, plăcinte de post și alte rețete tradiționale din zonă. Cu cele pregătite, au surprins pe credincioșii bolnavi, vârstnici și singuri ai parohiei, oferindu-le cu drag. În cadrul a două ateliere de bucătărie, copiii ajutați de voluntari adulți au efectuat o vizită la Centrul de Îngrijire și Asistență din Geoagiu, unde își duc povara vieții un număr de 44 de persoane adulte cu disabilități. Înainte de a servi gustările preparate de copii, cei vârstnici au ascultat câteva pricesne, iar mai apoi le-au fost dăruite câte o floare și o iconiță drept mângâiere.

„La Duminica Sfintei Cruci, întreaga comunitate parohială din satul natal al eroului Aurel Vlaicu, a gustat din produsele pregătite de „micii bucătari”, prin organizarea unei agape în pridvorul locașului de cult. Pregătiți de părintele paroh prin cateheze despre Sfânta Taină a Spovedaniei și a Împărtășaniei, copiii, în port popular, au fost împărtășiți cu Sfintele și Dumnezeieștile Taine, primind astfel Pâinea cea cerească”, a precizat părintele Avram Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente