Proiect misionar-catehetic în Albacete, Spania

Parohia ortodoxă română din Albacete, Spania, a pregătit pentru credincioșii comunității sale o serie de activități duhovnicești, reunite într-un amplu proiect, denumit ‘Șapte zile de rugăciune cu Sfântul Dionisie Exiguul’, potrivit „Ziarul Lumina”.

Proiectul, desfășurat între 1 și 8 septembrie, își propune ca, odată cu începerea noului an bisericesc, să pună un nou început în viața duhovnicească a credincioșilor și să intensifice participarea enoriașilor la rugăciunea în comun din biserica parohială.

În acest scop au fost pregătite șapte zile de rugăciune cu un program liturgic special și o serie de cateheze tematice. Activitățile propuse urmăresc identificarea nevoilor religioase ale enoriașilor, promovarea dialogului cu Dumnezeu, Maica Domnului și sfinții și armonizarea relațiilor dintre membrii parohiei.

‘Pornind de la îndemnul Mântuitorului ‘Rugați-vă neîncetat’, sufletul nostru simte permanent, dar mai ales în anumite momente speciale, nevoia de a comunica mai mult cu Dumnezeu sau cu sfinții ocrotitori. Aprofundarea unei astfel de relații, și mai ales cu Sfântul Dionisie Exiguul, ocrotitorul parohiei noastre, sărbătorit pe 1 septembrie în fiecare an, se face în chip nemijlocit prin rugăciune și mai ales prin rugăciunea în comun’, a declarat părintele Sebastian Cătălin Hogea, parohul Bisericii ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ din Albacete.

Menționăm că membrii Parohiei ortodoxe Albacete din Spania se pregătesc pentru sfințirea Bisericii ‘Sfântul Dionisie Exiguul’, care va avea loc duminică, 18 septembrie, și se va bucura de prezența Preasfințitului Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente