Proiect educativ-religios pentru copii

Printre cele mai frumoase locuri din ţara noastră se numără şi mănăstirile, adevărate oaze de credinţă şi de spiritualitate la care creştinii merg în pelerinaj în Duminici şi sărbători şi mai ales cu ocazia hramului.

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2016 ca Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială Poiana, alături de profesorul de Religie, Cornel Lucian Duma, Ovidiu Liuba – directorul școlii și alte cadre didactice, au participat la ultima activitate a Proiectului educativ-religios „Copiii, colindele şi Biserica”. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, aceştia au mers în pelerinaj la Mănăstirea Prislop unde s-au închinat în biserica, la Crucea Părintelui Arsenie Boca şi în Peştera Sfântului Ioan de la Prislop, după cum a precizat Diac. Pavel Canea.

La întoarcerea de la Mănăstirea Prislop elevii au vizitat situl care cuprinde ruinele cetăţii Cetatea Sarmizegetusa şi muzeul de arheologie. Domnul profesor Lucian le-a vorbit elevilor despre sincretismul religios din Dacia și de pătrunderea creștinismului pe teritoriul țării noastre prin intermediul unuia dintre ucenicii Mântuitorului, Sfântul Apostol Andrei, a spus Darius Herea.

Tot în duhul apropierii elevilor de cele duhovniceşti, în cadrul acestui proiect, toţi elevii şcolii s-au spovedit şi împărtăşit, iar părintele paroh Alexandru-Cătălin Mihăescu, alături de familia sa, i-a însoţit şi sprijinit pe elevii şcolii la concursurile organizate de Episcopia Caransebeşului în urma cărora Corul şcolii coordonat de domnul profesor Lucian a obţinut locul 1 pe Cercul pastoral-misionar Valea-Timişului, iar apoi în semn de mulţumire către Dumnezeu, cu toţii au cântat priceasna „Aşa grăieşte Domnul slavei” în bisericuţa Mănăstirii Piatra Scrisă.

„Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” (Matei, 19:14) este motto-ul Proiectului educativ-religios „Copiii, colindele şi Biserica”, aprobat în acest an şcolar de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în cadrul Calendarului Activităţilor Educative Judeţene 2016. Proiectul este coordonat de Şcoala Gimnazială Poiana şi e derulat în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului, Şcoala Gimnazială Specială Caransebeş, Primăria Buchin şi Complexul de Servicii Sfântul Vasile cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente