Proiect educațional despre viața Sfinților Împărați, implementat în școlile sibiene

Mai multe școli din județul Sibiu au elaborat un proiect educativ despre viața și activitatea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Scopul proiectului a fost realizarea unei Fișe de Credință, dedicată celor doi mari sfinți ai Bisericii. Prezentarea fișei a avut loc vineri, 13 noiembrie, la Școala „Nicolae Iorga” din Sibiu, urmând ca mai multe școli din județ să primească materialul și să-l folosească în scop pedagogic.

Proiectul educațional „Viața Sfinților Împărați Constantin și Elena în idei de acatist” a început în anul școlar trecut și a implicat 12 școli gimnaziale din județul Sibiu, potrivit mitropolia-ardealui.ro. Proiectul se desfășoară prin Inspectoratul Școlar Județean, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, cu sprijinul centrului eparhial și a unor parohii sibiene.

Referatele elaborate în cadrul proiectului au fost analizate de un grup de elevi de la Școala nr. 1 din Sibiu, coordonați de profesoara de religie Ioana Monea, iar cele mai bune texte au fost incluse în fișa de lectură. Elevii de la școala amintită au venit la colegii de la Școala Generală „Nicolae Iorga” pentru a le prezenta fișa de lectură ce va fi afișată la panourile de la orele de religie. Elevii au avut posibilitatea să afle mai multe despre cei doi Sfinți Împărați, au adresat întrebări și au cântat colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente