Proiect de cooperare româno-belgiană, lansat la Bruxelles

Proiectul româno-belgian „Stagii de practică geriatrică valorizate în context transnațional modern” a fost lansat zilele trecute la Bruxelles. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul „Investește în oameni!”.

„Asociația Christiana cu sediul în București a câștigat un proiect european prin care își propune și se obligă să trimită într-un stagiu practic, în Belgia, elevi de la școlile sanitare din România. Proiectul continuă, fiind într-un parteneriat cu Patriarhia Română și sperăm ca până la final aproximativ 1000 de elevi să beneficieze de acest tip de experiență”, a spus profesorul univ. dr. Pavel Chirilă, Președintele Asociației filantropice medicale „Christiana” din București, după cum informează TRINITAS TV.

La Centrul Român de Spiritualitate Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” de pe lângă Reprezentanța Patriarhiei la instituțiile europene a fost organizată duminică o conferință intitulată „Suferința în perspectivă creștină”. Evenimentul s-a înscris în seria manifestărilor prevăzute în proiect.

„La Biserica ‘Sfântul Nicolae’ din Bruxelles, au avut loc două conferințe alături de enoriașii români din această parohie, pe tema conceptului de medicină creștină. Sâmbătă am participat la școala biblică unde am comentat împreună vindecările din Evanghelia lui Marcu, iar duminică am vorbit despre cauzele spirituale ale bolilor”, a mai spus profesorul univ. dr. Pavel Chirilă.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente