Proiect de ajutorare a copiilor din Centrele de Plasament din judeţul Sibiu

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a demarat în această perioadă un nou proiect de sprijinire a copiilor aflaţi în grija instituţiilor de ocrotire socială. Proiectul îşi propune ca majoritatea copiilor din centrele de plasament din judeţul Sibiu să primească articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Primii copii care au beneficiat de acest ajutor din partea Arhiepiscopiei Sibiului au fost cei de la Centrul de Plasament din Agârbiciu. O delegaţie a Departamentului de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului, i-a vizitat miercuri, 21 octombrie 2015, pe copiii aflaţi în grija centrului din Agârbiciu pentru a le oferi o bucurie, a-i binecuvânta şi a-i îndemna să fie cuminţi, ascultători şi credincioşi. Delegaţia eparhială a fost condusă de consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Pr. Nicolae Rusu, alături de care s-au aflat inspectorul social pr. Tiberiu Kiss şi inspectorul social Marius Talmaţchi. Alături de reprezentanţii eparhiali a fost prezent şi parohul din Agârbiciu, Ioan Frăţilă.

Activitatea Departamentului social face parte din Proiectul O haină oferită copiilor în prag de iarnă, adresat micuţilor din centrele de plasament din judeţul Sibiu.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au transmis mesajul de binecuvântare şi de încurajare din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Copiii au primit la final mai multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi iconiţe.

Majoritatea copiilor aflaţi în îngrijirea Centrului de Plasament de la Agârbiciu sunt proveniţi din familii monoparentale, defavorizate social, iar o parte dintre ei sunt orfani. În prezent, instituţia din Agârbiciu îngrijeşte 45 de copii.

În atenţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhepiscopiei Sibiului sunt şi copiii de la alte centre de plasament. Proiectul amintit presupune vizite la centrul de plasament din Orlat şi la Centrul Guliver din Sibiu, unde vor fi dăruite copiilor mai multe ajutoare necesare traiului zilnic.

Comentarii Facebook


Știri recente