Proiect caritabil inedit: Biserica „Sf. Antonie” din Viena alături de oamenii fără adăpost

Peste 50 de oameni fără adăpost din Viena au fost primiţi cu ospitalitate în ziua de sâmbătă, 4 februarie 2017, de credincioşii ortodocşi români ai Bisericii Sfântul Antonie. Acţiunea este parte din proiectul Wärmestuben al organizaţiei Caritas, informează mitropolia-ro.de.

În cadrul acestui proiect de voluntariat, diferite parohii şi comunităţi creştine din Viena oferă, de-a lungul unei zile, pe timp de iarnă spaţii bine încălzite, mâncare şi băuturi calde oamenilor defavorizaţi şi fără de adăpost.

Pentru prima dată de la demararea acestui proiect (2012), în acest an, la iniţiativa pr. Ioan Moga, participă şi o parohie ortodoxă. Organizatori sunt preoteasa Patricia Moga, Ana Toth, Liliana Jitariuc. Lor li s-au alăturat numeroşi credincioşi care au ajutat în diferite moduri la reuşita acestui eveniment caritabil de mari dimensiuni.

Toţi cei veniţi (de diferite naţionalităţi) au fost impresionaţi şi recunoscători pentru ospitalitatea şi generozitatea românească. Ei s-au bucurat timp de o zi întreagă de deschiderea sufletească, precum şi de posibilitatea de a sta de vorbă cu preotul, preoteasa şi credincioşi ai Bisericii.
Proiectul va continua la Biserica Sfântul Antonie în zilele de 25 februarie şi 4 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente