Prohodul Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Sute de gălăţeni au participat la Denia Prohodului Domnului în Catedrala Arhiepiscopală din municipiu. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

De asemenea, jandarmi şi militari, credincioşi de toate vârstele, alături de tinerii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, îmbrăcaţi în tradiţionalele straie populare şi purtând în mâini făclii aprinse, au cântat împreună cu soborul slujitor la Denia Prohodului, ne informează Gabriel Molocea, de la Biroul de Presă al Eparhiei

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. Au fost patru opriri şi la fiecare oprire a fost rostită cuvenita ectenie. După procesiune, credincioşii au trecut pe sub Sfântul Epitaf la momentul reintrării în Catedrală, pentru continuarea slujbei Deniei Prohodului.

***

În Vinerea Mare ne aducem aminte de ziua în care Hristos a fost Răstignit şi a murit pe Cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoşesc. Din acest motiv această Vinere specială este întâmpinată de credincioşii ortodocşi cu post negru.De asemenea, Vinerea Mare este una din zilele numite aliturgice, în care nu se săvârşeşte Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie, ci se citesc doar Ceasurile împărăteşti.

Comentarii Facebook


Știri recente