Prohodul Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o nouă ediție a cărții Prohodul Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Această ediție, îmbunătățită, se adresează credincioșilor și clerului, fiind necesară pentru săvârșirea Deniei din Sfânta și Marea Vineri. Noua apariție beneficiază de condiții grafice deosebite. Textul este diortosit după cel grecesc și cuprinde toate strofele Prohodului, așezate astfel încât să poată fi cântate cu ușurință, după melodiile tradiționale. Textul este însoțit de succinte indicații tipiconale privitoare la slujba Deniei și cuprinde, spre final, ecteniile care se rostesc la înconjurarea bisericii cu Sfântul Epitaf. De asemenea, principalele cântări sunt așezate pe dublă notație muzicală.

Lucrarea poate fi achiziționată de la librăriile bisericești, precum și de la pangarele bisericilor și mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…