Programul „Speranța”: Parteneriat între Academia Română și Primăria Municipiului Iași pentru Centenarul Marii Uniri

Academia Română și Primăria Municipiului Iași au semnat marți, 9 ianuarie 2018, un acord de parteneriat instituțional, în vederea realizării unor proiecte comune prilejuite de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri. Programul a fost intitulat „Speranța”.

Ceremonia a avut loc la ora 12:00 în sediul Academiei Române, din București, în Clubul Academicienilor, informează Biroul de Presă al instituției.

La eveniment au fost prezente mai multe personalități, între care: Acad. Cristian Hera, Președintele Academiei Române și Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, vicepreședinții Acad. Bogdan C. Simionescu și Acad. Victor Spinei, secretarul general al Academiei Române, Acad. Victor Voicu, Prof. Dr. Daniel Șandru, coordonator al Programului Centenar al Municipiului Iași.

Acordul presupune instituționalizarea colaborării dintre Academia Română și Primăria Municipiului Iași. Vor fi concretizate inițiativele comune legate de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, precum și împlinirea a 100 de ani de la momentul în care orașul Iași a fost Capitală de Război (1916-1918).

Cele două instituții își propun organizarea unor evenimente culturale, cu participarea oamenilor de știință, dar și a publicului larg, precum și publicarea unor lucrări științifice de sinteză, în colecțiile „Civilizația românească“ și „Basarabica“ ale Academiei Române.

Foto credit: Academia Română

Comentarii Facebook


Știri recente