Programul slujbelor la Catedrala Patriarhală

În toate bisericile ortodoxe se va oficia, în această seară, Denia din Sfânta și Marea Marți. În cadrul slujbei se vor citi două parabole despre a doua venire a Mântuitorului: a celor 10 fecioare și cea a talanților.

La Catedrala patriarhală, deniile încep, în fiecare zi la ora 17.00.

„În primele trei zile ale săptămâni este săvârșită Liturghia Darurilor înainte sfințite dimineața, iar seara Denie. Deniile reprezintă slujba Utreniei care se săvârșește de la orele 17:00. Începând din Joia Mare dimineața se săvârșește Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, Liturghie care mai este cunoscută și ca Liturghia Cinei cele de Taină la care se pregătesc și Agnețul cu Sfânta Împărtășanie pentru împărtășirea celor bolnavi de peste an. În Joia Mare seara avem slujba Deniei celor 12 Evanghelii”, a declarat pentru Radio TRINITAS Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale

În Sfânta și Marea Vineri, Părinții Bisericii au rânduit să nu se oficieze nici o Liturghie. În ziua aliturgică se ajunează, credincioșii fiind invitați la rugăciune și meditație profundă.

Toate slujbele oficiate în această săptămână în Catedrala patriarhală vor fi transmise în direct de TRINITAS TV.

De asemenea, edițiile informative ale Jurnalului TRINITAS vor putea fi urmărite, până în Vinerea Mare inclusiv, la orele 16.00, 22.00, 04.00, 8.00 și 12.00.

Comentarii Facebook


Știri recente