Programul liturgic de Bobotează la Catedrala Patriarhală

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis programul slujbelor care vor fi oficiate la Catedrala Patriarhală de Bobotează.

Programul liturgic al sărbătorii Botezului Domnului la Catedrala Patriarhală (vineri, 06 ianuarie 2023)

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, 2023, se vor desfășura conform următorului program:

  1. În ziua de joi, 5 ianuarie 2023, va avea loc Sfințirea Mare a apei (Agheasma Mare), precum și îmbutelierea a 13.000 de sticle (26.000 litri) într-un spațiu special amenajat, fără accesul credincioșilor. De asemenea, vor fi pregătite 5.000 de pachete cu anafură.
  2. În ziua de vineri, 6 ianuarie 2023, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioșilor prezenți câte o sticlă de 2 litri cu Agheasmă Mare şi un pachet cu anafură.
  3. Între orele 09:30 – 11:30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.
  4. Începând cu ora 12:00, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârșită de către trei ierarhi Slujba Sfințirii Mari a apei (Agheasma Mare), iar apoi credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Agheasmă.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente