Programul „În sufletul meu Îl port pe Dumnezeu”, la Parohia Lazaret din Bacău

Începând cu luna octombrie, Parohia Ortodoxă Lazaret din Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Fundația Episcop Melchisedec – Filiala Bacău, implementează programul de activități duhovnicești dedicat micilor creștini, intitulat În sufletul meu Îl port pe Dumnezeu, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, programul catehetic a debutat în data de 24 octombrie 2015 și se adresează unui număr de 20-30 de copii din clasele I-IV. Programul este coordonat de către Pr. Ciuche Eugen, alături de Pișcu Carla, și se derulează în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 – 12:00, la Așezământul Social Filantropic de la Lazaret, dezvoltând în fiecare săptămână o nouă temă morală. Până în prezent, au fost discutate teme ca Prietenia – calea spre mântuire și Să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!

„Proiectul vizează familiarizarea micilor creștini dintre enoriașii parohiei noastre cu principalele noțiuni de credință ortodoxă, asimilate prin intermediul mai multor tipuri de activități: vizionare filme cu tematică religios-morală, pilde creștine, povești cu tâlc, rugăciuni, vieți de sfinți, lucru în echipă, discuții despre probleme actuale cu care se confruntă copiii, fișe de lucru individuale, jocuri de dezvoltare personală, activități practice (pictură, icoane pe sticlă, felicitări, metaniere, modelare în lut, produse handmade, expoziții, etc)”, a spus părintele Ciuche Eugen.

Această inițiativă vine să continue proiecte catehetice anterioare, implementate de Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău, adresate elevilor (Hristos – prietenul meu cel mai bun), tinerilor (serate duhovnicești – sâmbătă seara) cât și adulților (The Way – Calea mântuirii și o serie de întâlniri care vizau explicarea unor pasaje din Noul Testament), coordonate de către Pr. Paroh Iacobeanu Marius.

Comentarii Facebook


Știri recente