Programul Hristos Împărtășit Copiilor pentru tineretul ortodox român din Melbourne, Australia

Din grija și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, în cursul lunilor august și septembrie 2011, la Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Melbourne, cât și la Mânăstirea Românească Izvorul Tămăduirii din Melton West – reședința episcopală, din statul Victoria, au avut loc o serie activități duhovnicești și cateheze pentru tineri cu tema Viața în Hristos, Viața Mea.

Tinerii parohiei din Melbourne, membri ai Asociației de Tineret a Episcopiei Australiei și Noii Zeelande, sub îndrumarea teologului doctorand Daniel Hoarste, au avut ocazia de a discuta, întreba și reflecta asupra învățăturii Bisericii și cum trebuie trăită „viața în Hristos” în ziua de astăzi și în societatea în care trăiesc ei în Australia. În cadrul catehezelor, pe lângă ascultarea cuvintelor de învățătură, tinerii și-au exprimat gândurile lor sincere despre greutățile cu care se confruntă în viața de zi cu zi, în lumea foarte seculară în care trăiesc. S-a accentuat faptul că viața în Hristos este viața trăită conform învățăturii Bisericii, care împlinește mesajul Sfintei Scripturi și Tradiția Sfinților Părinți, întărită în mod real prin lucrarea Duhului Sfânt din Sfintele Taine. Prin Sfintele Taine, tot creștinul este inițiat în Biserică, este menținut și întărit în ea și este sfințit spre a sa mântuire.

În cadrul acestui program, pe lângă partea duhovnicească, tinerii s-au bucurat de întâlnirea dintre ei într-o atmosferă frățească, având ocazia de a-și împărtăși unii altora bucuriile dar și dificultățile tipice unui tânăr ortodox, viețuitor într-o societate secularizată și departe de țara de origine. Tinerii s-au bucurat de asemenea de întâlnirea cu ierarhul lor, Preasfințitul Părinte Mihail și au avut ocazia să-l asculte și să îi ceară sfatul părintesc și s-au bucurat de cuvintele pline de încurajare și nădejde oferite de părintele lor duhovnicesc.

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melton, la invitația Prea Sfințitului Părinte Mihail, s-au adunat tinerii din parohia Sfinții Apostoli Petru si Pavel, împreună cu familiile lor pentru o după-amiaza duhovniceasca în jurul ierarhului lor, pentru a primi cuvânt de

învățătură și de a petrece o după amiaza împreună, ca o „familie creștină.”

Înainte de prânz, tinerii au participat la o lecție de cateheză în biserica mănăstirii iar mai apoi au avut loc activități sportive. Spre orele serii, în timp ce părinții lor discutau și ascultau cuvântul ierarhului în reședința episcopală, pe terasă, copiii s-au întrecut într-o competiție de cunoștințe religioase „Bible Bowl” bazate pe lecțiile anterioare referitoare la credința ortodoxă. Spre final s-au alăturat și părinții lor în această competiție fiind foarte entuziasmați de felul în care tinerii încercau să răspundă la întrebări și să învețe multe lucruri noi despre credința lor. Înainte de plecare toți tinerii au primit iconițe și binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Mihail, încurajându-i să participe în continuare în viața bisericii și să fie statornici în credința strămoșească dând dovadă de buni creștini ortodocși în societatea în care trăiesc.

Comentarii Facebook


Știri recente