Programul hramului Parohiei din Altötting-Trostberg a inclus o prelegere despre viața de familie

Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Altötting-Trostberg și-a sărbătorit hramul organizând slujbe și o întrunire utilă pentru viața credincioșilor. După Prohodul Maicii Domnului, Părintele Athanasie Ulea a susținut conferința „Relația dintre părinți și copii în condițiile diasporei”.

Părintele Athanasie Ulea slujește la Centrul Bisericesc München și este medic psihiatru.

„Am încercat să ne rugăm mai mult, hrănindu-ne duhovnicește din bogăția rugăciunilor speciale specifice praznicului și îndreptându-ne atenția spre lucruri folositoare care preocupă cu precădere familiile românești stabilite în diaspora”, a declarat Părintele Paroh Cristian Ștefan.

La slujba hramului au luat parte Părintele Ieromonah Chiril Socaciu, Inspector Eparhial al Arhiepiscopiei Germaniei și preot paroh la Erlangen, Părintele Klaus Klein, slujitor al Parohiei Erlangen, și Părintele Marius Tăut, parohul din Schwabach-Roth.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Părintele Chiril Socaciu a vorbit despre importanța Maicii Domnului atât ca ajutătoare și mijlocitoare a tuturor, cât și ca model ce trebuie urmat:

„Maica Domnului – mamă a noastră a tuturor este un izvor de dragoste maternă ce se revarsă peste veacuri odată cu porunca adresată de Mântuitorul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan: Iată mama ta! (Ioan 19,27)”.

Prin implicarea și sprijinul consiliului și comitetului parohial, au fost dăruite pachete cu preparate tradiționale românești tuturor participanților la hram, pentru a le oferi un strop din gustul sărbătorilor din țară.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente