Programul cultural-religios „Hristos, ajutorul meu”, la a IV-a ediție

În parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca s-a desfășurat miercuri, 11 iunie 2014, de la ora 12:00, programul cultural-religios „Hristos, ajutorul meu”, aflat la a IV-a ediție. Potrivit Radio Renașterea, la eveniment au luat parte circa 200 de elevi de la trei școli din municipiu, și anume Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” și Colegiul Național „George Barițiu”. Acțiunea a început cu o rugăciune și cuvântul reprezentantului Arhiepiscopiei Clujului, inspectorul de cateheză, părintele Liviu Vidican-Manci. Tot în debutul programului, directorul Liceului „Eugen Pora”, prof. Dorina-Maria Borza a vorbit despre istoria și roadele acestui concurs anual, organizat de parohia „Adormirea Maicii Domnului”.

Din program a făcut parte piesa de teatru „Sfântul”, o pantomimă despre relația unui sfânt cu semenii săi, poezii religioase și pricesne, sub coordonarea profesoarelor Maria Suciu,Adriana Rotar și Cristina Marina de la Liceul „Eugen Pora”. Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” a susținut un montaj inedit de poezii, rugăciuni și pricesne despre Pogorârea Duhului Sfânt și lucrarea acestuia în viața omului, coordonat de prof. Adriana Gavriluțiu. Colegiul Național „George Barițiu” a fost reprezentat de grupul folcloric CIULEANDRA, coordonat de prof. Maria Leșe. Momentul muzical intitulat „‘Naintea ta, Iisus iubit” a cuprins pricesne și poezie în sunete de toacă.

Înainte de premiere, domnul Valentin Vesa, secretarul Mitropoliei Clujului, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care nu a putut fi prezent, și le-a împărtășit copiilor o frumoasă povestire despre planurile omenești și planul lui Dumnezeu.Premierea elevilor participanți la concursul „Hristos, ajutorul meu”,a fost așteptată cu drag de toți participanții, care s-au bucurat de diplome primite din partea școlii, cărți de rugăciune din partea Arhiepiscopiei și dulciuri din partea parohiei. De asemenea, cei prezenți au avut prilejul de a admira expoziția cu titlul „Artă florală și design” organizată de ing. Ioana-Sorina Cadar și expoziția de artă ceramică a Universității de Artă și Design, coordonată de asist.dr.Adina Toader în colaborare cu studenții facultății.

Programul s-a încheiat prin adresarea cuvântului de mulțumire a părintelui paroh Dan Hognogi, care a subliniat importanța organizării acestui program cultural-religios pentru parohie, elevi și instituțiile de învățământ colaboratoare.

Comentarii Facebook


Știri recente