Programul cultural religios educativ Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni

În perioada 1 februarie – 30 aprilie 2014, Școala Gimnaziala nr. 56 din București și parohia Iancu Vechi – Mătăsari derulează în parteneriat programul cultural religios educativ Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni. Activitatea se desfășoară cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureștilor și cu aprobarea Inspectoratului Școlar al municipiului București.

Beneficiarii acestui program sunt elevii din clasele V-VII de la Școala Gimnazială nr. 56 aflată în parohia Iancu Vechi – Mătăsari și constă în prezentarea timp de 15 minute la orele de religie de către slujitorii bisericii a vieții și muceniciei pentru credința în Hristos a Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și a contribuției Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu (1688-1714) la apărarea credinței ortodoxe și la dezvoltarea culturii și artei românești. În paralel, la orele de educație plastică și la cercul de pictură Sfântul Eustație al parohiei Iancu Vechi – Mătăsari, elevii participanți la program realizează desene, picturi și colaje din viața Sfinților Martiri Brâncoveni.

În luna mai 2014, la biserica Iancu Vechi – Mătăsari va fi organizată expoziția cu tema Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni, care va cuprinde lucrările realizate de elevii de la Școala Gimnazială nr. 56 din București.

Programul cultural religios-educativ Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni organizat în parteneriat de Școala Gimnaziala nr. 56 din București și de parohia Iancu Vechi – Mătăsari se înscrie în seria manifestărilor din 2014, proclamat de Sfântul Sinod ca An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română la împlinirea a 300 de ani de la martiriul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente