Program social integrat de sprijin medico-farmaceutic

Fundația Bucuria Ajutorului prin Farmacia socială Vasiliada în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 derulează în București, în perioada ianuarie-decembrie 2014, proiectul Program social integrat de sprijin medico-farmaceutic, finanțat de organizația United Way România.

Acest proiect urmărește îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea accesului la servicii medicale prin inițierea unui program integrat de sprijin medico-farmaceutic, pentru cel puțin 90 de persoane aflate în risc social, din Sectorul 2, București.

Grupul țintă al proiectului îl reprezintă cazurile persoanelor ce se află în situații de risc social cu probleme de sănătate care necesită sprijin pentru prevenirea degradării fizice și sociale și pentru evitarea situațiilor cu risc vital, cu precădere la persoanele vârstnice singure și cu venituri mici.

Persoanele incluse în proiect beneficiază de consultații medicale gratuite și asistență farmaceutică (medicamente gratuite pe baza rețetei eliberate de medicul de un medic de specialitate). De asemenea, în cadrul proiectului sunt realizate și activități de farmacovigilență (detectarea, evaluarea, înțelegerea și prevenirea reacțiilor adverse/efectelor indezirabile sau a altor probleme legate de efectul și riscul administrării medicamentelor în condițiile „reale” de utilizare.)

Despre Fundația Bucuria Ajutorului

Fundația Bucuria Ajutorului, este o organizație nonguvernamentală, înființată sub patronajul Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2010 si este furnizor acreditat de servicii medicale sub egida căruia funcționează Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie.

Comentarii Facebook


Știri recente