Program social-filantropic pentru vârstnici la Galați

La Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a” din cadrul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” s-a desfășurat vineri, 6 iunie, o amplă activitate liturgică și social-culturală, informează „Ziarul Lumina”.

În deschiderea programului, un sobor de preoți din slujirea socială a oficiat slujba de Sfințire a apei și a rostit rugăciunile speciale pentru bolnavi și vârstnici. Partea a doua a fost dedicată unui scurt program artistic oferit de o parte a copiilor de la grădinițele nr. 40 și 44 din municipiu. Aceștia au recitat în fața auditoriului scurte poezii și au intonat cântece specifice vârstei lor. De asemenea, un grup de tineri liceeni de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” a interpretat o miniscenetă despre problemele actuale ale vârstnicilor, dar și un dialog despre Taina Spovedaniei și cea a Sfintei Euharistii.

Programul artistic a fost încheiat de copiii Ansamblului artistic Olympos Junior al comunității elene din Galați, coordonat de prof. Cristina Neacșu, prin execuția unor dansuri tradiționale elene. Pe lângă persoanele asistate în cadrul Centrului „Speranțe pentru vârsta a III-a”, la eveniment au participat și o parte din copiii defavorizați aflați în grija Centrului „Ion Creangă” din municipiu. La final, prin grija și implicarea efectivă a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe, filiala Galați, cei prezenți au primit daruri de alimente, fructe și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate. Programul s-a încheiat cu tradiționala agapă oferită tinerilor și vârstnicilor din cele două centre social-filantropice ale eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente