Program social desfășurat de românii din diaspora

Parohia ortodoxă română ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ din Madrid desfășoară un proiect social fundamentat pe realitatea socială intitulat ‘Să ne vindecăm iertând’. Noul proiect promovează relațiile interpersonale în spiritul moralei creștine, informează „Ziarul Lumina”.

Credincioșii parohiilor ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ – Albacete și ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ – Valencia participă la un important proiect social desfășurat de Parohia Albacete împreună cu ostenitorii Centrului de formare și consiliere ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Pe parcursul a șase săptămâni, românii ortodocși din cele două parohii din Spania au încercat să descopere și să promoveze spiritul creștin de toleranță și iertare, pornind de la identificarea cauzelor care duc la tulburarea interioară și exterioară. Dezvoltarea unor idei constructive pentru îmbunătățirea relațiilor cu noi înșine, cu semenii și cu Dumnezeu, precum și promovarea dialogului inimilor, pornind de la valorile patristice și scripturistice ale iertării și iubirii, au constituit fundamentele proiectului.

‘Un aport deosebit la implementarea acestui proiect l-a avut Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, ce a fost prezent în mijlocul enoriașilor parohiei noastre duminică, 14 noiembrie 2010’, a declarat părintele Sebastian Cătălin Hogea, parohul românilor din Parohia Albacete.

Gesturi simple, curajoase și mărturisitoare

În cadrul vizitei pe care a făcut-o românilor din Madrid, Preasfințitul Părinte Timotei a subliniat importanța rolului pe care îl are Biserica în rezolvarea acestor probleme ale oamenilor.

‘Conștientizarea rolului social și misionar al fiecăruia dintre noi se poate face doar în tinda bisericii. De aici se transmite prin gesturi simple, curajoase și mărturisitoare tuturor, pentru ca toți să poată mărturisi pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu’, a subliniat PS Timotei.

Monahia Siluana Vlad, la praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, a adresat un cuvânt încurajator întru cele duhovnicești despre ‘Liturghia iertării’.

Agitația, uneori nejustificată, pentru grija zilei de mâine are ca efect pe termen scurt, mediu și lung deteriorarea factorului uman la interior și la exterior. Prima consecință vizibilă este aceea că iubirea și iertarea reciprocă nu reușesc să facă împreună casă bună.

Comentarii Facebook


Știri recente