Program pentru reprezentanții cultelor din România la instituțiile UE de la Bruxelles

În perioada 15-18 septembrie 2009, la Bruxelles, un grup de 24 de reprezentanți ai cultelor religioase din România participă la un program organizat de Direcția Generală „Educație și Cultură” a Comisiei Europene și de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Delegația Bisericii Ortodoxe Române, formată din 9 persoane, care participă cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest program, este condusă de către Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Programul are ca scop cunoașterea instituțiilor Uniunii Europene și a unor proiecte și activități în care este implicată direct țara noastră (fonduri UE pentru măsurile de mediu și aspecte ale politicii de mediu, dezvoltarea rurală în România, România și fondurile structurale, politica agricolă comună, dialogul între religii, Biserici și comunități de convingeri, mecanismul de cooperare și verificare pentru România, priorități de comunicare ale UE).

De asemenea, în program sunt incluse și vizite la obiective religioase și culturale din capitala Belgiei, între acestea fiind inclusă și Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene.

Comentarii Facebook


Știri recente