Program de Formare pastoral-misionară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a întrunit în data de 20 septembrie 2011 la Sediul Episcopiei și a adoptat hotărârea privind implementarea Programului de Formare pastoral-misionară pentru mirenii care frecventează parohiile și mănăstirile din cadrul eparhiei, după cum informează Departamentul de Informare și Mass-media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Inițierea acestui program pornește de la necesitatea aprofundării propriei credințe și a cunoștințelor legate de aceasta, ce se comunică prin intermediul lecturilor biblice și a textelor liturgice, în condițiile lumii secularizate și a unei frecvențe la Sfânta Liturghie și la slujbele bisericii limitate adesea la duminică dimineața.

La desfășurarea și dezvoltarea programului vor participa: Sectorul pastoral-liturgic, Departamentul pentru Cateheză și Departamentul de Misiune, care vor pune la dispoziția celor implicați materialul didactic necesar.

Personalizarea programului se va face de la parohie la parohie și sub supravegherea părinților protopopi și, respectiv, a părinților parohi.

Programul se desfășoară cu o frecvență săptămânală, va fi implementat de preoții parohiilor unde se înscriu persoanele doritoare să-l urmeze și este împărțit în două părți:

– Sfânta Scriptură (o oră) – citirea și aprofundarea pericopelor evanghelice (apostol, evanghelie, paremii, etc.) din săptămâna în curs.

– Liturgică și Tipic (o oră) – citirea și aprofundarea textelor de la vecernia și utrenia duminicii și/sau a praznicului din săptămână și explicarea structuri tipiconale specifice diferitelor momente și perioade liturgice care se parcurg.

Comentarii Facebook


Știri recente