Program de cateheze în Eparhia Alba Iuliei

În fiecare an la 1 august începe Postul Adormirii Maicii Domnului, un post de 2 săptămâni rânduit de Biserică spre aducerea minte de virtuțile Maicii Domnului și de postul cu care ea însăși s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, și în acest an, Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Alba Iuliei propune în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, care va începe vineri, 01 august, derularea unui program de cateheze în parohiile din cuprinsul eparhiei.

În acest sens, programul propus cuprinde un ciclu de cateheze, rostite în fiecare seară, după slujba Paraclisului, care tratează temele anului omagial 2014 în Patriarhia Română dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni și Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei.

Potrivit reintregirea.ro, programul catehetic va cuprinde 10 cateheze și va avea următoarea structură:

1. Martirajul – generalități

2. Mucenicia sau hristificarea ființei

3. Mărturisirea prin viață și moarte

4. Sfinții Martiri Brâncoveni

5. Jertfă și martiraj

6. Taina Sfintei Spovedanii

7. Sfaturi practice pentru Taina Spovedaniei

8. Descrierea Tainei Euharistiei

9. Caracterul de Taină al Sfintei Euharistii

10. Sfânta Împărtășanie

Pentru cei interesați, planurile pentru cateheze care cuprind și îndrumările bibliografice pot fi descărcate de pe site-ul: www.reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…