Program catehetic în parohiile clujene în postul Adormirii Maicii Domnului

Întrucât perioada Postului Adormirii Maicii Domnului este întâmpinată de preoți și credincioși cu o mare evlavie și pentru a-i aduce Maicii Domnului cinstirea cuvenită, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a hotărât ca, în cele două săptămâni de post, preoții să săvârșească zilnic slujba Paraclisului, la finalul căreia să țină în fața credincioșilor o cateheză despre Simbolul de credință. Ora la care se va ține slujba Paraclisului Maicii Domnului va fi 18 respectiv 19 pentru parohiile din orașe și 19 sau 20 pentru parohiile de la sate.

Pentru a veni în întâmpinarea preoților și a credincioșilor, Biroul de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Clujului, prin parintele inspector Liviu Vidican Manci, a întocmit un număr de 13 cateheze pe tema Simbolului de credință, pe care le-a pus la îndemâna preoților din cele nouă protopopiate ale eparhiei.

Tema a fost aleasă datorită faptului că în anul 2013 îl omagiem pe Sfântul Împărat Constantin, organizatorul Sinodului de la Niceea. Potrivit părintelui Liviu Vidican cele 13 cateheze tratează fiecare articol în parte, fiecare paragraf a Crezului, încercând să aducă înaintea credincioșilor învățăturile de credință ortodoxă, învățături care ne arată și ne întăresc totodată identitatea ortodoxă. Postul Sfintei Mării, cum mai este cunoscut în popor, va începe pe 31 iulie și va dura pana pe 15 august, când Biserica Ortodoxă Română va prăznui „Adormirea Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente