Profesorii sunt asemenea unor apostoli – Arhiepiscopul Casian de Ziua Mondială a Educaţiei

„Profesorii sunt asemenea unor apostoli, trimişi către cele mai sensibile, curate şi autentice valori care pot exista în viaţa noastră şi aceste valori reprezintă copiii”, a spus vineri Arhiepiscopul Casian la Galaţi de Ziua Mondială a Educaţiei.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a participat la Gala Excelenţei în Educaţie „România mea – 100 pentru Galaţi”.

Evenimentul a fost găzduit de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a apreciat rezultatele şcolare obţinute de elevi cu ajutorul profesorilor lor şi a subliniat că „Şcoala este pilonul de bază al vieţii şi al societăţii. Fără şcoală nu am putea să înţelegem celelalte componente ale vieţii noastre”.

„Copiii sunt valorile de excepţie, tezaurul, bogăţia şi nestematele unui popor. Pe aceste nestemate, şcoala le aşează într-un loc aparte pe harta frumuseţii, a culturii şi a spiritualităţii”, a spus ierarhul.

Manifestarea a reunit reprezentanţi ai oficialităţilor locale, oameni de cultură, profesori, elevi şi părinţi.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului Naţional de elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi şi a continuat cu rostirea de alocuţiuni dedicate momentului festiv, prezentarea unui film documentar cu istoricul mai multor şcoli gălăţene pentru înţelegerea corectă a rolului şcolii în evoluţia umană.

În cea de-a doua parte, a avut loc festivitatea de premiere a celor 173 de elevi şi profesori care au obţinut performanţe la concursurile naţionale şi internaţionale, prin oferirea de diplome de excelenţă, medalii şi alte daruri.

Şase elevi şi profesori din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi au primit distincţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la olimpiadele naţionale.

La finalul galei, corul Seminarului gălăţean, sub conducerea arhidiaconului Adrian Marin, a interpret mai multe cântece patriotice.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente