Profesorii de Religie îndemnați de Patriarh să nu diminueze conștiința lor misionară de a forma buni creştini

Profesorii de Religie din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost îndemnați de Patriarhul Daniel miercuri la consfătuirea anuală să nu diminueze conștiința lor misionară de a forma buni creştini.

„Este de dorit o creștere permanentă a exigențelor didactice, însă excelența în educația religioasă nu trebuie să se epuizeze în cunoașterea informațională, ci trebuie să acorde importanță cel puțin egală şi formării spirituale şi practice a elevilor”, a subliniat Preafericirea Sa.

Consfătuirea anuală a avut loc în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei

Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a spus „în contextul recentelor acțiuni potrivnice neo-marxiste și secular-umaniste”, că „rugăciunea de binecuvântare a noului an şcolar trebuie atent organizată, cu implicarea profesorilor de Religie, pe baza acordurilor de parteneriat dintre parohii și școli, aprobate de Consiliile de administrație ale şcolilor, în conlucrare cu comitetele de părinți și cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie”.

Vezi mesajul integral.

Evenimentul a cuprins două sesiuni de dezbateri. Au luat cuvântul reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori de specialitate și profesori din Capitală și nu numai.

Consfătuirea profesorilor de Religie este organizată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti și are loc anual, fiind un moment pentru dezbaterea noutăților metodologice, de trecere în revistă a activității din anul școlar anterior, precum și de propuneri pentru noul an școlar.

Vezi mai multe imagini de la eveniment în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente