Profesorii de Religie din Braşov s-au întrunit la început de an şcolar

La Liceul Andrei Mureşanu din Municipiul Braşov a avut loc joi, 17 septembrie 2015, consfătuirea profesorilor de Religie din judeţ, la începutul noului an şcolar. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La consfătuire au fost prezenţi şi protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Şerban, inspectorul de Religie, prof. Elena Popa şi directorul liceului braşovean, prof. Niculae Cioc.

Profesorii de Religie au avut posibilitatea să asculte cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu care le-a mulţumit dascălilor pentru devotamentul faţă de această misiune de a le transmite copiilor mesajul evanghelic. Ierarhul şi-a exprimat recunoştinţa pentru numărul foarte mare de elevi care s-au înscris în acest an la ora de Religie, în judeţul Braşov depăşindu-se procentul de 90% în şcoli şi licee.

În continuare, inspectorul de Religie din judeţul Braşov, prof. Elena Popa, a prezentat profesorilor ultimele hotărâri de la consfătuirea naţională a inspectorilor de Religie, eveniment desfăşurat la Oradea în perioada 9-11 septembrie. Au fost comunicate şi alte probleme de ordin administrativ, legate de noul an şcolar şi de activitatea didactică în şcolile şi liceele subordonate Inspectoratului Judeţean Braşov.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi activităţile asociaţiilor de tineret din Braşov. Preşedintele Asociaţiei Centrul de Copii şi Tineret «Sfântul Sebastian» din Braşov, Flavius Sava, le-a comunicat celor prezenţi programul unei activităţi din luna octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente