Profesori de teologie din șase țări europene participă la Simpozionul internațional de la Arad

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”  din Arad au debutat luni lucrările simpozionului internațional „Relevanța Bisericii Ortodoxe în cultura română. Interferenţe interortodoxe şi intercreştine”.

Profesori renumiți de teologie din Austria, Germania, Grecia, Albania, Polonia, Elveția, precum și de la facultățile de teologie din țară, participă între 21-22 octombrie 2019 la manifestări.

În deschiderea evenimentului a fost oficiată o slujbă de Te Deum în paraclisul universitar în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, invitaților, profesorilor și studenților arădeni.

A urmat deschiderea festivă a lucrărilor, în Aula Magna din incinta Facultății de Teologie, la care au luat parte Arhiepiscopul Timotei Seviciu, Prof. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Dan Codre, reprezentantul Consiliului Județean Arad, Prof. Jerzy Ostapczuk, Decanul Facultății de Teologie Creștină din Varșovia (Polonia), precum și Prof. Eirini Christinaki-Glarou, de la Facultatea de Teologie din Atena (Grecia), informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

Cuvântul inaugural a fost susținut de Pr. Prof. Cristinel Ioja, decanul facultății gazdă, care a cuprins rolul Bisericii Ortodoxe în cultura română în decursul secolelor și în promovarea culturii române în actualitate.

Prima zi este împărțită în trei sesiuni de comunicări științifice cu dezbateri pe marginea subiectelor abordate și concluzii.

Simpozionul se încadrează în manifestările Anului omagial 2019 din Patriarhia Română.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…